Världens största schacktävling!

Alla skolklasser i årskurs 4 är välkomna att delta i Schackfyran. Här i Västerbotten hjälper vi inom Västerbottens Schackförbund er att komma igång och delar ut schackspel och instruktionsmaterial till alla klasser som är intresserade av att spela schack. I Umeå med närområden kan vi göra personliga besök och berätta mer om Schackfyran i mån av tid. I övriga länet kan vi informera på distans, t ex över Skype.

I mars/april 2019 genomförs distriktstävlingen i Umeå under skoltid och dit är alla klasser välkomna. Mer information om själva tävlingen skickas ut till de som anmäler sitt intresse. Skolor med lång resväg kan ansöka om resebidrag från Västerbottens Schackförbund.

Den klass som vinner distriktstävlingen kvalificerar sig till riksfinalen i Västerås den 25 maj.

Att spela schack är ett utmärkt sätt att träna koncentration, visualisering och logiskt tänkande. Det är en social aktivitet där alla kan vara med, vilket också är grunden i tävlingen.

Maila en intresseanmälan till skolschack@rockaden.nu så blir du kontaktad av oss och får en klassuppsättning med fem kompletta schackspel så att ni kan komma igång med Schackfyran – helt utan kostnad!

Du hittar mer information om Schackfyran på
schack.se/schack-i-skolan/schackfyran

Instruktionsfilmer och material ni kan använda i klassen
www.schackslottet.se

Välkomna att delta!
Marie Olsson Lars-Erik Hasselgren

Schackklubben Rockaden/Västerbottens Schackförbund

Ladda ner inbjudan (pdf)

För alla elever i årskurs 4 i Västerbottens län

Träna schack i klassen

Tävling i Umeå våren 2019

Utveckla förmågan till logiskt tänkande och ha roligt tillsammans

Anmälan
skolschack@rockaden.nu

Information
Marie Olsson
070 631 11 04
skolschack@rockaden.nu